Welkom op de site van de Honda NSX-club Nederland

Op deze site vindt u niet alleen allereerst informatie over de Honda NSX, maar ook over de geschiedenis van Honda als fabrikant en over andere Honda modellen. En natuurlijk vind u hier informatie over de Honda NSX-club Nederland.

De Honda NSX is altijd een auto voor de liefhebber geweest.
De merknaam Honda heeft niet het image en status van bijvoorbeeld een merk als Porsche, Ferrari of Lamborghini. De NSX is dan ook niet een auto die gekocht werd en wordt door mensen die vooral een status-symbool willen hebben maar juist door mensen die een stuk exclusiviteit zoeken en waardering hebben voor de filosofie achter de NSX. NSX-eigenaren zijn ook meestal automobilisten met een meer dan gemiddelde kennis van autotechniek en weten erg veel over hun NSX.

De NSX is altijd een auto geweest die hoge prestaties combineert met dagelijkse bruikbaarheid en extreme betrouwbaarheid. Prestaties die ook door een doorsnee automobilist benut kunnen worden.
De NSX is de enige echte superauto die ooit in Japan is ontwikkeld en gebouwd, bedoeld om de wereld te laten zien waartoe Honda in staat is en om een nieuwe maatstaf te zetten in zijn klasse. Het was en is ook nog steeds de duurste auto die ooit in Japan is geproduceerd. En, met een productie periode die loopt van 1990 tot 2005, is het ook een van de langst geproduceerde auto die ooit uit het land van de rijzende zon is voortgekomen.

In Nederland rijden momenteel (2007) ongeveer vijfentwintig exemplaren van de NSX rond. Een groot deel van de eigenaren kent elkaar ook en komt regelmatig samen voor het maken van tochten of het bezoeken van circuits ergens in Europe.


@Copyright mVm 2006
Last Revised: 17.05.2007